Netværk​

Netværk​

Den grundlæggende infrastruktur – i et datanetværk er uundværlig for alt kommunikationen i enhver virksomhed. Og kan kommunikationen ikke fungere optimalt, vil virksomheden hurtigt opleve problemer. Mange virksomheder benytter i dag 100Mbit switche internt, mens servere, pc´er og andet udstyr kører med 1000Mbit, men der kan ikke køre mere trafik igennem, end det som netværket er bygget til. Et netværket i dag er tæt sammenknyttet med meget forskelligt udstyr og den altafgørende rolle er at jeres netværk er bygget til at håndtere alt det forskellige kommunikation som går igennem netværket, ikke blot i dag men os de kommende år.

Med sikkerhedsprodukter og swithce fra ZyXEL er det let for virksomheden at både lukke af og åbne for adgang til forskellige programmer, fildeling tjenster, internet sidder samt sociale medier som tit sluger meget af elevernes opmærksomhed i timerne. Der kan så laves et skema setup som giver adgang til f.eks. de sociale medier i pauserne.

Vi arbejder tæt sammen med ZyXEL som har en komplet firwall samt switch serie som giver disse muligheder. Nedenfor kan der læse mere om deres firewall serie.

Komplet firewall/switch linje for skoler i alle størrelser:

ZyXEL introducerer nu USG-100 og USG-200, som sammen med de tidligere introducerede USG-300, USG-1000 og USG-2000 danner en komplet linje af USG-enheder.

ZyXEL USG-100 er egnet til skoler med op til ca. 25 brugere og kan tilsluttes to WAN porte samt evt. et 3G netværk. I den tunge ende vil en USG-1000 eller USG-2000 kunne opfylde behovet hos større skoler med komplekse behov for både sikkerhed og åbenhed.​

Begrænsning eller stop for messaging og fildeling:

kolens netværksansvarlige får et sæt meget stærke værktøjer til opsætning af brugernes adgang til forskellige typer services, herunder også for at sætte en effektiv stopper for brug af uønskede eller usikre instant messaging systemer, fildelingstjenester, peer-to-peer systemer og lignende. Man kan dog også vælge at begrænse adgangen til bestemte tidspunkter eller til kun at lade tjenesterne optage en bestemt båndbredde. Selve denne del er nem at administrer og kræver ikke tung oplærning.

Anti-virus, spyware og spam samt meget andet:

Beskyttelse mod orme, trojanere, bagdøre, virus, spyware, spam og andre typer angreb udefra håndteres også af USG-enheden, der giver valg mellem ZyXELs ICSA-certificerede antivirus teknologi og teknologi fra Kaspersky. ZyXELs egen løsning tester for omkring fem gange flere signaturer end de ca. 3.000, som Kaspersky benytter. Protokollerne FTP (filtransport), HTTP (internetbrowsing), samt mailprotokollerne SMTP, POP3 og IMAP4 indgår i scanningen.

Spam håndteres via DNSBL (DNS Block List), som også kendes som ”Realtime Blackhole List (RBL), der er lister over kendte afsendere af spammails. Ved at blokere ud fra listerne kan hovedparten af spammails stoppes allerede når de ankommer til USG-enheden.

USG-enheden ser efter mere end 2.000 signaturer på orme, trojanere etc. og genkender de fleste af de instant messaging og peer-to-peer applikationer, som normalt ikke er tilladt i en virksomheds netværk.

USG-produkterne er udviklet i erkendelse af, at både sikkerhed og åbenhed kræver stadig mere avancerede teknologier, og ZyXEL vil fortsætte med at udbygge produktlinjen, så den også fremover tilbyder de faciliteter, organisationer af enhver type og størrelse har behov for.​

Kontaktformular