Opbygning af netværk

Opbygning af netværk

“En virksomheds netværksinfrastruktur er de veje, der kanaliserer al kommunikation”

Den grundlæggende infrastruktur – i et datanetværk er uundværlig for alt kommunikationen i enhver virksomhed. Og kan kommunikationen ikke fungere optimalt, vil virksomheden hurtigt opleve problemer. Mange virksomheder benytter i dag 100Mbit switche internt, mens servere, pc´er og andet udstyr kører med 1000Mbit, men der kan ikke køre mere trafik igennem, end det som netværket er bygget til. Et netværket i dag er tæt sammenknyttet med meget forskelligt udstyr og den altafgørende rolle er at jeres netværk er bygget til at håndtere alt det forskellige kommunikation som går igennem netværket, ikke blot i dag men os de kommende år.

Med sikkerhedsprodukter og swithce fra ZyXEL er det let for virksomheden at både lukke af og åbne for adgang til forskellige programmer.

Komplet firewall/switch linje for virksomheder i alle størrelser:

ZyXEL introducerer nu USG-100 og USG-200, som sammen med de tidligere introducerede USG-300 og USG-1000 danner en komplet linje af USG-enheder. ZyXEL USG-100 er egnet til virksomheder med op til ca. 25 brugere og kan tilsluttes to WAN porte samt evt. et 3G netværk. Den kan håndtere op til 50 IPSec tunneller og max 5 SSL tunneller for VPN. ZyXEL USG-200 er typisk til virksomheder med op til 50 brugere og kan håndtere op til tre WAN porte samt evt. et 3G netværk. Den kan håndtere op til 100 IPSec tunneller og max 10 SSL tunneler for VPN.

I den tunge ende vil en USG-1000 kunne opfylde behovet hos selv større virksomheder med komplekse behov for både sikkerhed og åbenhed. Den håndterer op til 1.000 IPSec tunneller og max. 50 SSL tunneller.

Begrænsning eller stop for messaging og fildeling:

USG-enhederne rummer, ud over en avanceret firewall-funktionalitet, også hybrid VPN baseret på IPSec, L2TP og SSL kryptering samt traditionel IPSec baseret VPN. Brug af hybrid VPN betyder, at eksterne og mobile medarbejdere kan opnå forbindelse til virksomhedens netværk uden brug af en hardware VPN-enhed, idet de gængse browsere allerede har den nødvendige klient indbygget. For fast sammenkobling af flere netværk er traditionel IPSec-baseret VPN fortsat at foretrække og er også understøttet.

Virksomhedens netværksansvarlige får et sæt meget stærke værktøjer til opsætning af brugernes adgang til forskellige typer services, herunder også for at sætte en effektiv stopper for brug af uønskede eller usikre instant messaging systemer, fildelingstjenester, peer-to-peer systemer og lignende. Man kan dog også vælge at begrænse adgangen til bestemte tidspunkter eller til kun at lade tjenesterne optage en bestemt båndbredde.

Anti-virus, spyware og spam samt meget andet:

Beskyttelse mod orme, trojanere, bagdøre, virus, spyware, spam og andre typer angreb udefra håndteres også af USG-enheden, der giver valg mellem ZyXELs ICSA-certificerede antivirus teknologi og teknologi fra Kaspersky. ZyXELs egen løsning tester for omkring fem gange flere signaturer end de ca. 3.000, som Kaspersky benytter. Protokollerne FTP (filtransport), HTTP (internetbrowsing), samt mailprotokollerne SMTP, POP3 og IMAP4 indgår i scanningen.

Spam håndteres via DNSBL (DNS Block List), som også kendes som ”Realtime Blackhole List (RBL), der er lister over kendte afsendere af spammails. Ved at blokere ud fra listerne kan hovedparten af spammails stoppes allerede når de ankommer til USG-enheden.

USG-enheden ser efter mere end 2.000 signaturer på orme, trojanere etc. og genkender de fleste af de instant messaging og peer-to-peer applikationer, som normalt ikke er tilladt i en virksomheds netværk.

USG-produkterne er udviklet i erkendelse af, at både sikkerhed og åbenhed kræver stadig mere avancerede teknologier, og ZyXEL vil fortsætte med at udbygge produktlinjen, så den også fremover tilbyder de faciliteter, organisationer af enhver type og størrelse har behov for.​

- HBK Data - network1 42 - Opbygning af netværk

Kontaktformular